top of page

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CLIMATHON

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτoβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό

Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Στόχος του είναι η υποστήριξη των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Climathon έχει ήδη ενώσει εκατοντάδες μεγάλες πόλεις σε όλες τις ηπείρους, οδηγώντας σε καινοτόμες δράσεις για το αστικό περιβάλλον!


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Climathon καλεί όλους εσάς, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενώσετε τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σας για 24 ώρες. Στον “μαραθώνιο” αυτό με όπλο τη συνεργασία θα αναζητήσετε καινοτόμες λύσεις για τα προβλήματα του Βόλου.

Βλέπεις κάθε πρόβλημα σαν πρόκληση για δράση; Θέλεις να συνεχίσεις να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι; Θέλεις να γίνεις μέρος της αλλαγής και να διαμορφώσεις το μέλλον της πόλης σου; Τότε σε περιμένουμε στην μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα! Στον “μαραθώνιο” αυτό με όπλο τη συνεργασία θα αναζητήσετε καινοτόμες λύσεις για τα προβλήματα του Βόλου.

Βλέπεις κάθε πρόβλημα σαν πρόκληση για δράση; Θέλεις να συνεχίσεις να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι; Θέλεις να γίνεις μέρος της αλλαγής και να διαμορφώσεις το μέλλον της πόλης σου; Τότε σε περιμένουμε στην μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας για το κλίμα!


Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η πρόκληση του Climathon αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση της αστικής χλωρίδας του Βόλου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, καλείστε να διαμορφώσετε προτάσεις για έξυπνες λύσεις που θα επιτρέψουν στον δήμο του Βόλου να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της αστικής βλάστησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.




bottom of page